top of page

Перемога наших вихованців на Чемпіонаті України з автомодельного спорту (радіокеровані моделі)

19 серпня в Одесі стартував Чемпіонат України з автомодельного спорту (радіокеровані моделі) серед школярів, присвячений 28-й річниці незалежності України. Двоє наших вихованців захищали честь нашого міста в складі збірної Дніпропетровської області. Це кандидат у майстри спорту досвідчений Зубарев Іван (ЗОШ №9, 5-Д клас) та першорозрядник Янченко Іван (ЗОШ №9, 6-А клас).

Перші старти відбулись на трасі з перешкодами для позашляховиків. Не зважаючи на складне покриття Зубарев Іван завоював пул позицію та впевнено переміг у фінальних заїздах повнопривідних моделей класу Багі-4ВД стандарт. Іншому нашому спортсмену Янченко Івану не вистачило досвіду впоратись зі складними умовами, і він у підсумку посів лише третє місце у своїй віковій категорії в класі задньопривідних моделей класу Багі-2ВД стандарт.

Далі стартували моделі найпопулярнішого класу РЦБ на фігурній трасі з асфальтовим покриттям. Тут вже Янченко Іван показав свій характер та майстерність, увійшовши до десятки найсильніших спортсменів серед 35 учасників і здобувши перемогу у серед спортсменів свого віку.

Наступного дня відбулися старти шосейних класів з електродвигунами. Янченко Іван у класі моделей РЦЕ-10 стандарт показав непогані результати у перших кваліфікаціях, але прикра аварія не дозволила йому посісти гарну позицію на старті фіналу А. У підсумку він зміг вибороти лише третє місце серед однолітків. Зубарев Іван у класі ТС-10 стандарт завоював третю позицію у кваліфікації, але припустившись серії помилок у фінальних заїздах не зміг поборотися за призові місця.

Наші спортсмени внесли свій вагомий внесок у доробок команди Дніпропетровської області, яка посіла друге місце серед 15 команд України, поступившись лише 2 очки спортсменам Черкащини. При цьому Зубарев Іван виконав всі вимоги нормативу майстра спорту України, а Янченко Іван виконав норматив кандидата у майстри спорту. Зважаючи на вік наших хлопців (10 та 11 років) слід відзначити, що попереду у них ще багато стартів і визначних досягнень. Тож побажаємо їм терпіння, цілеспрямованості, вдалих стартів і переможних фінішів.

bottom of page