top of page

Феєричний дебют павлоградських робототехніків!

17 січня 2019 року у Дніпрі на базі академії неперервної освіти педагогічних працівників відбувся регіональний етап всеукраїнських змагань «Роботрафік-19». Шістнадцять команд та понад сімдесят учасників змагалися у вмінні складати та програмувати роботів, складали тести з правил дорожнього руху, презентували скетч-проекти з підвищення безпеки на дорогах та виконували завдання з 3D-моделювання у CAD-системах. Вік учасників – від третьокласників загальноосвітніх шкіл до студентів вузів.

Команду КПНЗ «Центр позашкільної роботи» міста Павлограда представляли вихованці гуртка робототехніки Щербина Максим (5-А клас ЗШ№9), Леонов Назар (5-В клас ЗШ№9) та Мороз Тимур (3-А клас ЗШ№1) під керівництвом Янченко Сергія Володимировича. Не дивлячись на свій маленький вік та на те, що гурток працює лише з вересня минулого року, хлопці вже встигли збудувати своїх перших роботів та скласти гідну конкуренцію більш дорослим спортсменам. У кожній категорії вони «дрались, як леви» і залишили позаду більшість своїх суперників.

У категорії F - «Фристайл» наймолодший учасник команди Мороз Тимур дуже вразив суддів презентацією своєї роботи та якістю їзди свого робота і посів у підсумку 3 місце. У категорії D -«Заїзд по гоночній трасі на швидкість» Щербина Максим фінішував на 3 місці. Найкращий результат із наших учасників у категорії D – «Тест з правил дорожнього руху» показав Леонов Назар, зайнявши 3 місце. У підсумку команда наших дебютантів зайняла загальнокомандне 3 місце, поступившись тільки фаворитам – команді Дніпровського обласного центру науково-технічної творчості та одній з найсильніших команд України з Броварів, залишивши позаду дуже сильні команди з Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Нікополя та інших.

З огляду на їхній вік та досвід наші хлопці створили справжнє диво, і ми маємо надію, що вони продовжать нас дивувати своєю майстерністю і надалі. Від імені команди хочеться подякувати за підтримку Алісі Вікторівні Рябовій, директору загальноосвітньої школи №9, у приміщенні якої працює наш гурток робототехніки. А від юних робототехніків чекаємо нових цікавих проектів та яскравих перемог у змаганнях та конкурсах!

bottom of page