top of page

Вітаємо наших автомоделістів!

30.03.-01.04.2018 р. в м. Київ відбувся Чемпіонат України з автомодельного спорту серед юнаків та юніорів (радіокеровані моделі).

До складу команди Дніпропетровської області увійшли вихованці гуртка "Радіокеровані автомобілі" Плошенко Микола та Зубарев Іван, які вже декілька років навчаються під керівництвом Глуховченко Ігоря Васильовича.

У програмі передбачалась командна та індивідуальна першість у класах радіокерованих автомоделей РЦБ , РЦЕ10ст , ДТМ10cт , Багі. Незважаючи на запал емоцій, змагання юних автомоделістів пройшли в товариській атмосфері.

Для перемоги у гуртових перегонах радіокерованих автомоделей психологічна підготовка юного спортсмена важлива та обов’язкова, нарівні з технічною підготовкою моделі. Спортсменам необхідно було вгамувати власні емоції та сконцентруватися на оптимальній траєкторії руху автомоделі. Незважаючи на швидкоплинну ситуацію на треку, потрібно успішно долати круті віражі з максимальною швидкістю. Лише це у підсумку дозволяє мати найкращий результат. Вихованці автомодельного гуртку завзято боролись, представивши автомоделі, які вони виготовляють, обслуговують та налаштовують власними силами.

За підсумками змагань наші автомоделісти отримали такі результати:

Плошенко Микола у віковій категорії до 18 років:

1. ІІ місце у класі моделей Багі,

2. ІІ місце у класі моделей ДТМ 10.

3. ІІІ місце у класі моделей РЦБ

Зубарев Іван у віковій категорії до 14 років:

1. чотири І місця у класах моделей РЦБ, Багі, Багі 4WD, ДТМ10СТ.

Такі високі результати дозволили команді Дніпропетровської області зайняти ІІІ місце на Чемпіонаті.

Одночасно з чемпіонатом України проходили змагання на кубок Київського Палацу творчості дітей та юнацтва, де Плошенко Микола здобув ІІ та ІІІ місця.

Побажаємо юним автомоделістам нових успіхів!

bottom of page